E-Book, Englisch, 376 Seiten
Reihe: Arts and Traditions of the Table: Perspectives on Culinary History
Mouritsen / Styrbæk Mouthfeel
1. Auflage 2017
ISBN: 978-0-231-54324-8
Verlag: De Gruyter
Format: EPUB
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)
How Texture Makes Taste
E-Book, Englisch, 376 Seiten
Reihe: Arts and Traditions of the Table: Perspectives on Culinary History
ISBN: 978-0-231-54324-8
Verlag: De Gruyter
Format: EPUB
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)
Collaborating in the laboratory and the kitchen, Ole G. Mouritsen and Klavs Styrbæk investigate the multiple ways in which food texture influences taste. Combining scientific analysis with creative intuition and a sophisticated knowledge of food preparation, they write a one-of-a-kind book for food lovers and food science scholars.
Fachgebiete
- Sozialwissenschaften Sport | Tourismus | Freizeit Kochen, Essen, Trinken
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaft und Gesellschaft | Kulturwissenschaften Kulturwissenschaften: Ernährung & Gesellschaft
- Technische Wissenschaften Verfahrenstechnik | Chemieingenieurwesen | Biotechnologie Lebensmitteltechnologie und Getränketechnologie
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Medizin | Veterinärmedizin Medizin | Public Health | Pharmazie | Zahnmedizin Vorklinische Medizin: Grundlagenfächer Physiologie
- Medizin | Veterinärmedizin Medizin | Public Health | Pharmazie | Zahnmedizin Vorklinische Medizin: Grundlagenfächer Anatomie
- Naturwissenschaften Chemie Chemie Allgemein
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Spezielle Soziologie Sachkultur, Materielle Kultur
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Humanbiologie
Weitere Infos & Material
Preface
Acknowledgments
1. The Complex Universe of Taste and Flavor
2. What Makes Up Our Food?
3. The Physical Properties of Food: Form, Structure, and Texture
4. Texture and Mouthfeel
5. Playing Around with Mouthfeel
6. Making Further Inroads into the Universe of Texture
7. Why Do We Like the Food That We Do?
Epilogue: Mouthfeel and a Taste for Life
Glossary
Bibliography
Illustration Credits
Index
Recipes