E-Book, Englisch, 384 Seiten
Kaplan Good Bread Is Back
1. Auflage 2006
ISBN: 978-0-8223-8828-9
Verlag: De Gruyter
Format: PDF
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)
A Contemporary History of French Bread, the Way It Is Made, and the People Who Make It
E-Book, Englisch, 384 Seiten
Reihe: e-Duke books scholarly collection
ISBN: 978-0-8223-8828-9
Verlag: De Gruyter
Format: PDF
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)
Leading French bread expert Steven Laurence Kaplan narrates the decline and rise of the French artisanal breadmaking tradition, explaining in detail the breadmaking process and the ideal characteristics of good bread.
Fachgebiete
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Spezielle Soziologie Sachkultur, Materielle Kultur
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaft und Gesellschaft | Kulturwissenschaften Kulturwissenschaften: Ernährung & Gesellschaft
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Sozialwissenschaften Sport | Tourismus | Freizeit Kochen, Essen, Trinken
Weitere Infos & Material
Introduction 1
1. Good Bread: Practices and Discourses 13
2. Bread: The Double Crisis 63
3. White Bread: A Western Story 100
4. The Enemy 122
5. Bakeries and the State 162
6. Bound to Quarrel, Condemned to Get Along: Millers and Bakers 212
7. Rue Monge Rivals and Other Mavericks 258
Conclusion 304
Acknowledgments 325
Notes 327