Buch, Englisch, Band 81, 256 Seiten, Trade Paperback, Format (B × H): 152 mm x 229 mm, Gewicht: 363 g
Exploring Food through History and Culture
Buch, Englisch, Band 81, 256 Seiten, Trade Paperback, Format (B × H): 152 mm x 229 mm, Gewicht: 363 g
Reihe: California Studies in Food and Culture
ISBN: 978-0-520-41931-5
Verlag: University of California Press
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Spezielle Soziologie Sachkultur, Materielle Kultur
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaft und Gesellschaft | Kulturwissenschaften Kulturwissenschaften: Ernährung & Gesellschaft
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Weltgeschichte & Geschichte einzelner Länder und Gebietsräume Weltgeschichte
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Soziologie Allgemein
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
Weitere Infos & Material
Contents
Acknowledgments
Introduction
VIGNETTE 1 Duccio’s Eden
CHAPTER 1 Nature and Culture in the Origins Of Agriculture
VIGNETTE 2 Akashiyaki at Nishi-Akashi
CHAPTER 2 Staple Empires of the Ancient World
VIGNETTE 3 Coffee and Pepper
CHAPTER 3 Medieval Tastes
VIGNETTE 4 Before Kimchi
CHAPTER 4 The Columbian Exchange, or, the World Remade
VIGNETTE 5 The Spirit Safe
CHAPTER 5 Social Beverages and Modernity
VIGNETTE 6 Authenticity in Panama
CHAPTER 6 Colony and Curry
VIGNETTE 7 The Icebox
CHAPTER 7 Food’s Industrial Revolution
VIGNETTE 8 Bricolage
CHAPTER 8 Twentieth-Century Foodways, or, Big Food and Its Discontents
VIGNETTE 9 Nem on the Menu
CHAPTER 9 Ways of Eating
Conclusion
Notes
Bibliography
Index