Buch, Englisch, 72 Seiten, Format (B × H): 155 mm x 235 mm, Gewicht: 1358 g
Reihe: Chemistry of Foods
The Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF)
Buch, Englisch, 72 Seiten, Format (B × H): 155 mm x 235 mm, Gewicht: 1358 g
Reihe: Chemistry of Foods
ISBN: 978-3-319-33391-5
Verlag: Springer International Publishing
One chapter contains a statistical evaluation of RASFF notifications in general, and specifically with regard to chemical contaminants, including also allergens. In another chapter, reasons for rejections of food and feed at the European borders are analyzed in selected case studies. The Brief provides an easy description for the chemical dangersand contaminants it is referring to, outlining the names, properties, uses and importance in the food and feed industry, toxicological effects, and contamination sources. The last chapter offers an outlook on the future of the RASFF and possible expectations.
Zielgruppe
Research
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Naturwissenschaften Chemie Analytische Chemie Umweltchemie, Lebensmittelchemie
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Geowissenschaften Umweltwissenschaften Lebensmittelsicherheit und -versorgung
- Technische Wissenschaften Verfahrenstechnik | Chemieingenieurwesen | Biotechnologie Lebensmitteltechnologie und Getränketechnologie
- Rechtswissenschaften Internationales Recht und Europarecht Europarecht
Weitere Infos & Material
The RASFF: Legal Bases, Aims and Procedures for Notifications.- RASFF Alert and Information Notifications: A
Statistical Review.- EU Border Rejection Cases: Reasons and RASFF Notifications.- Conclusions and the Future of the RASFF.