Buch, Englisch, 90 Seiten, Format (B × H): 155 mm x 235 mm, Gewicht: 166 g
Buch, Englisch, 90 Seiten, Format (B × H): 155 mm x 235 mm, Gewicht: 166 g
Reihe: SpringerBriefs in Food, Health, and Nutrition
ISBN: 978-3-031-57487-0
Verlag: Springer Nature Switzerland
This brief provides a comprehensive overview of nanocarriers used for nanoencapsulation of bioactive compounds. It includes the basis of encapsulation mechanism, encapsulation efficiency, controlled release, target delivery, and its application in food, nutraceuticals, pharmaceuticals and cosmeceuticals.
Zielgruppe
Research
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Technische Wissenschaften Verfahrenstechnik | Chemieingenieurwesen | Biotechnologie Lebensmitteltechnologie und Getränketechnologie
- Naturwissenschaften Chemie Analytische Chemie Umweltchemie, Lebensmittelchemie
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Mikrobiologie
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
Weitere Infos & Material
Introduction.- Lipid-based nanocarriers (LNCs).- Protein-Based nanocarriers.- Carbohydrate/ polymer-based nanocarriers.- Synthetic polymeric nanocarriers.- Quality parameters of nanoencapsulation.- Nanoencapsulation of bioactive compounds.- Controlled release and target delivery of nanoencapsulated compounds.- Future challenges and conclusions.