Buch, Englisch, Band 84, 328 Seiten, Trade Paperback, Format (B × H): 152 mm x 229 mm, Gewicht: 454 g
The Making and Unmaking of an Andean Miracle Crop
Buch, Englisch, Band 84, 328 Seiten, Trade Paperback, Format (B × H): 152 mm x 229 mm, Gewicht: 454 g
Reihe: California Studies in Food and Culture
ISBN: 978-0-520-40171-6
Verlag: University of California Press
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Soziologie Allgemein
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Spezielle Soziologie Sachkultur, Materielle Kultur
- Sozialwissenschaften Ethnologie | Volkskunde Volkskunde Historische & Regionale Volkskunde
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaft und Gesellschaft | Kulturwissenschaften Kulturwissenschaften: Ernährung & Gesellschaft
Weitere Infos & Material
Contents
Note on Names and Places
Quinoa Timeline
Introduction: Quinoa’s Promise
Part one
Miracle Crop
1 • Reimagining the Future of a Neglected Crop
2 • Whitening a Comida de Indios: Culinary Bioprospecting and the Inca Superfood
Part two
Boom
3 • The Quinoa Frontier: Making a Productive and Orderly Landscape
4 • Producing Good Quinoa: The Moral Politics of Quality Standards
Part three
Bust
5 • Disarticulations: Uneven Risks and Fragile Relations in the Quinoa Bust
6 • Fragmented Knowledge and Intractable Residues in the Quinoa Supply Chain
7 • (Re)building Reputation: Origin-Based Labels and the Elusive Promise of Differentiation
Conclusion
Acknowledgments
Appendix: Quinoa Production, Export, and Price Charts
Notes
Bibliography
Index