Buch, Englisch, 180 Seiten, Format (B × H): 198 mm x 266 mm, Gewicht: 663 g
Buch, Englisch, 180 Seiten, Format (B × H): 198 mm x 266 mm, Gewicht: 663 g
Reihe: Genome Mapping and Genomics in Animals
ISBN: 978-3-540-73836-7
Verlag: Springer Berlin Heidelberg
Mapping of animal genomes has generated huge databases and several new concepts and strategies, which are useful to elucidate origin, evolution and phylogeny. Genetic and physical maps of genomes further provide precise details on chromosomal location, function, expression and regulation of academically and economically important genes. The series Genome Mapping and Genomics in Animals provides comprehensive and up-to-date reviews on genomic research on a large variety of selected animal systems, contributed by leading scientists from around the world.
This volume summarizes the first era of genomic studies of aquaculture species, in which the tools and resources necessary to support whole-genome sequencing were developed. These tools will enhance efforts toward selective breeding of aquaculture species. Included in this volume are summaries of work on salmonids, cyprinids, catfish, tilapias, European sea bass, Japanese flounder, shrimps and oysters.
Zielgruppe
Research
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Tierkunde / Zoologie Tiergenetik, Reproduktion
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Botanik Pflanzenreproduktion, Verbreitung, Genetik
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Biowissenschaften Genetik und Genomik (nichtmedizinisch)
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Technische Wissenschaften Verfahrenstechnik | Chemieingenieurwesen | Biotechnologie Lebensmitteltechnologie und Getränketechnologie
- Geowissenschaften Umweltwissenschaften Biodiversität
- Medizin | Veterinärmedizin Medizin | Public Health | Pharmazie | Zahnmedizin Medizin, Gesundheitswesen Ernährungsmedizin, Diätetik
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Biowissenschaften Naturschutzbiologie, Biodiversität
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Biowissenschaften Meeres- und Süßwasserökologie
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Tierkunde / Zoologie Wirbeltiere (Vertebrata) Fische (Ichthyologie)
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Biochemie (nichtmedizinisch)
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Molekularbiologie
- Technische Wissenschaften Verfahrenstechnik | Chemieingenieurwesen | Biotechnologie Biotechnologie Medizinische Biotechnologie
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Hydrobiologie
- Medizin | Veterinärmedizin Medizin | Public Health | Pharmazie | Zahnmedizin Vorklinische Medizin: Grundlagenfächer Humangenetik
- Geowissenschaften Umweltwissenschaften Umweltschutz, Umwelterhaltung
Weitere Infos & Material
Salmonids.- Cyprinids.- Catfish.- Tilapias.- European Sea Bass.- Japanese Flounder.- Shrimp.- Oysters.




