Buch, Englisch, 192 Seiten, Format (B × H): 152 mm x 229 mm, Gewicht: 287 g
Taste, Technology, Transformation
Buch, Englisch, 192 Seiten, Format (B × H): 152 mm x 229 mm, Gewicht: 287 g
ISBN: 978-0-8018-8241-8
Verlag: Johns Hopkins University Press
Roger Horowitz argues that a series of new technologies have transformed American meat. He draws on detailed consumption surveys that shed new light on America's eating preferences—especially differences associated with income, rural versus urban areas, and race and ethnicity.
Putting Meat on the American Table will captivate general readers and interest all students of the history of food, technology, business, and American culture.
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaft und Gesellschaft | Kulturwissenschaften Kulturwissenschaften: Ernährung & Gesellschaft
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Spezielle Soziologie Sachkultur, Materielle Kultur
- Technische Wissenschaften Technik Allgemein Technikgeschichte
Weitere Infos & Material
List of Illustrations
Preface
1. A Meat-Eating Nation
2. Beef
3. Pork
4. Hot Dogs
5. Chicken
6. Convenient Meat
Epilogue: Persistent Nature
Notes
Suggested Further Reading
Index