E-Book, Englisch
Reihe: Arts and Traditions of the Table: Perspectives on Culinary History
Chrzan / Cargill Anxious Eaters
1. Auflage 2022
ISBN: 978-0-231-54980-6
Verlag: De Gruyter
Format: EPUB
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)
Why We Fall for Fad Diets
E-Book, Englisch
Reihe: Arts and Traditions of the Table: Perspectives on Culinary History
ISBN: 978-0-231-54980-6
Verlag: De Gruyter
Format: EPUB
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)
Anxious Eaters shows that fad diets are popular because they fulfill crucial social and psychological needs—which is also why they tend to fail. Janet Chrzan and Kima Cargill bring together anthropology, psychology, and nutrition to explore what these programs promise yet rarely fulfill for dieters.
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Spezielle Soziologie Sachkultur, Materielle Kultur
- Sozialwissenschaften Psychologie Psychotherapie / Klinische Psychologie Psychopathologie
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaft und Gesellschaft | Kulturwissenschaften Kulturwissenschaften: Ernährung & Gesellschaft
- Medizin | Veterinärmedizin Medizin | Public Health | Pharmazie | Zahnmedizin Medizin, Gesundheitswesen Medizin, Gesundheit: Sachbuch, Ratgeber
- Medizin | Veterinärmedizin Medizin | Public Health | Pharmazie | Zahnmedizin Medizinische Fachgebiete Essstörungen & Therapie
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Soziologie Allgemein
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
Weitere Infos & Material
Acknowledgments
Introduction
1. Why We Love Fad Diets
2. Food Removal Diets
3. Food Addiction
4. Clean Eating
5. Paleo Diets
6. Final Thoughts
Notes
Bibliography
Index