Buch, Englisch, 172 Seiten, Format (B × H): 156 mm x 234 mm, Gewicht: 275 g
Testimonies from the Kitchen Front (1939-1945)
Buch, Englisch, 172 Seiten, Format (B × H): 156 mm x 234 mm, Gewicht: 275 g
Reihe: Routledge Studies in Second World War History
ISBN: 978-1-032-23704-6
Verlag: Routledge
Based on deep analysis of Mass Observation wartime diaries, Food in Wartime Britain explores the food experience of the British middle classes in their own words throughout the course of the Second World War. It reveals that, while the food practices of the population were modified by rationing and food scarcity, social class and personal circumstances were key dimensions of the wartime food experience that demand to be taken into account in the historical narrative of the Home Front.
Zielgruppe
Postgraduate and Undergraduate
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Geschichtliche Themen Militärgeschichte
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Spezielle Soziologie Sachkultur, Materielle Kultur
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Weltgeschichte & Geschichte einzelner Länder und Gebietsräume Europäische Geschichte
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaft und Gesellschaft | Kulturwissenschaften Kulturwissenschaften: Ernährung & Gesellschaft
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Geschichtliche Themen Besondere Kriege und Kampagnen
Weitere Infos & Material
Introduction, sources and methodology; Part I: The British and their food; 1. British eating habits: a short history; 2. Food and social classes; 3. Food management in wartime; Part II: Testimonies from the Kitchen Front; 4. The diarists and their diaries; 5. The Kitchen Front; Epilogue and conclusion