E-Book, Englisch, 312 Seiten, Format (B × H): 152 mm x 229 mm
Reihe: Arts and Traditions of the Table: Perspectives on Culinary History
Chen Chop Suey, USA
1. Auflage 2014
ISBN: 978-0-231-53816-9
Verlag: De Gruyter
Format: EPUB
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)
The Story of Chinese Food in America
E-Book, Englisch, 312 Seiten, Format (B × H): 152 mm x 229 mm
Reihe: Arts and Traditions of the Table: Perspectives on Culinary History
ISBN: 978-0-231-53816-9
Verlag: De Gruyter
Format: EPUB
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)
An epic tale of globalized cultural exchange by means of our first “fast food.”
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Weltgeschichte & Geschichte einzelner Länder und Gebietsräume Geschichte einzelner Länder Asiatische Geschichte
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Geschichtliche Themen Kultur- und Ideengeschichte
- Sozialwissenschaften Ethnologie | Volkskunde Volkskunde Kultureller Wandel, Kulturkontakt, Akkulturation
- Sozialwissenschaften Sport | Tourismus | Freizeit Kochen, Essen, Trinken
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Weltgeschichte & Geschichte einzelner Länder und Gebietsräume Geschichte einzelner Länder Amerikanische Geschichte
Weitere Infos & Material
Preface: The Genesis of the Book
Acknowledgments
Introduction: Chop Suey, the Big Mac of the Pre-McDonald's Era
1. Why Is Chinese Food So Popular?
2. The Empire and Empire Food
3. Chinese Cooks as Stewards of Empire
4. The Cradle of Chinese Food
5. The Rise of Chinese Restaurants
6. The Makers of American Chinese Food
7. "Chinese-American Cuisine" and the Authenticity of Chop Suey
8. The Chinese Brillat-Savarin
Conclusion: The Home of No Return
Afterword: Why Study Food?
Notes
Bibliography
Index
Read the chapter "Chop Suey, the Big Mac of the Pre-McDonald's Era":