Cavicchi / Ciampi Stancová / Ciampi Stancová | Smart Specialisation and the Agri-food System | Buch | 978-3-319-91499-2 | sack.de

Buch, Englisch, 90 Seiten, Format (B × H): 153 mm x 216 mm, Gewicht: 268 g

Cavicchi / Ciampi Stancová / Ciampi Stancová

Smart Specialisation and the Agri-food System

A European Perspective

Buch, Englisch, 90 Seiten, Format (B × H): 153 mm x 216 mm, Gewicht: 268 g

ISBN: 978-3-319-91499-2
Verlag: Springer International Publishing


The book discusses recent innovation and diversification paths in agri-food, specifically the linkages among food research and innovation, production, consumption, gastronomy, and place branding as well as technology. It also focuses on EU policies and instruments in support of R&I activities in agri-food, and explores agri-food domains within the context of smart specialisation.
Cavicchi / Ciampi Stancová / Ciampi Stancová Smart Specialisation and the Agri-food System jetzt bestellen!

Zielgruppe


Research

Weitere Infos & Material


Chapter 1 - Food: innovation and diversification paths.- Chapter 2 - EU policies and instruments to support the agri-food sector.- Chapter 3 - Smart Specialisation and the agri-food system.- Chapter 4 - The Smart Specialisation Platform on Agri-food.- Chapter 5 - Policy recommendations and conclusions.


Katerina Ciampi Stancová is Scientific Officer at the European Commission, DG JRC in Sevilla, Spain. Her research agenda revolves around cross-sectoral topics such as R&I, smart specialisation, innovation in agri-food, collaboration in quadruple helix, mutual learning, transnational and transregional cooperation, as well as social innovation.
Alessio Cavicchi is Associate Professor in Agribusiness at University of Macerata, Italy. His main fields of interest and research are consumer food choice, economics of food quality and safety, and innovation and sustainability in agribusiness and tourism. He has served as an agri-food expert for several DGs of the European Commission, and he is the coordinator of two EU Erasmus+ funded projects: “The Wine Lab” and “FoodBiz.”


Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.