E-Book, Englisch, 312 Seiten, Format (B × H): 152 mm x 229 mm
Reihe: Arts and Traditions of the Table: Perspectives on Culinary History
Smith Another Person’s Poison
1. Auflage 2015
ISBN: 978-0-231-53919-7
Verlag: De Gruyter
Format: EPUB
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)
A History of Food Allergy
E-Book, Englisch, 312 Seiten, Format (B × H): 152 mm x 229 mm
Reihe: Arts and Traditions of the Table: Perspectives on Culinary History
ISBN: 978-0-231-53919-7
Verlag: De Gruyter
Format: EPUB
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)
Another Person's Poison traces the trajectory of the debate over food allergies and its effect on public-health policy and the production, manufacture, and consumption of food. Matthew Smith illuminates society's troubled relationship with food, disease, nature, and the creation of medical knowledge.
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Medizin | Veterinärmedizin Medizin | Public Health | Pharmazie | Zahnmedizin Klinische und Innere Medizin Allergologie
- Medizin | Veterinärmedizin Medizin | Public Health | Pharmazie | Zahnmedizin Medizin, Gesundheitswesen Geschichte der Medizin
Weitere Infos & Material
Acknowledgments
Abbreviations
Introduction: "Witchcraft, a fad, or a racket?"
1. Food Allergy Before Allergy
2. Anaphylaxis, Allergy, and the Food Factor in Disease
3. Strangest of All Maladies
4. Panic? Or the Pantry?
5. An Immunological Explosion?
6. The Problem with Peanuts
Conclusion
Notes
Bibliography
Index