Buch, Englisch, 314 Seiten, Trade Paperback, Format (B × H): 155 mm x 230 mm, Gewicht: 470 g
The Transformation of the American Diet
Buch, Englisch, 314 Seiten, Trade Paperback, Format (B × H): 155 mm x 230 mm, Gewicht: 470 g
Reihe: California Studies in Food and Culture
ISBN: 978-0-520-23439-0
Verlag: University of California Press
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Weltgeschichte & Geschichte einzelner Länder und Gebietsräume Geschichte einzelner Länder Amerikanische Geschichte
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Geschichtliche Themen Mentalitäts- und Sozialgeschichte
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Regionalwissenschaften, Regionalstudien
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaft und Gesellschaft | Kulturwissenschaften Kulturwissenschaften
Weitere Infos & Material
Introduction: The British-American Culinary Heritage
1. The American Table in 1880:
The Tastes of the Upper Crust
2. How the Other Half Ate
3. The Rise of the Giant Food Processors
4. The New England Kitchen and the Failure
to Reform Working-Class Eating Habits 44
5. The "Servant Problem" and Middle-Class Cookery 60
6. The New Nutritionists Assault the Middle Classes 72
7. Scientists, Pseudoscientists, and Faddists 86
8. New Reformers and New Immigrants 98
9. The Great Malnutrition Scare, 1907-1921 109
10. "Best for Babies" or "Preventable Infanticide"?:
The Controversy Over Artificial Feeding of Infants,
1880-1930
11. "Food Will Win the War"
12. The Newer Nutrition, 1915-1930
13. A Revolution of Declining Expectations
14. Workers and Farmers During the "Prosperity Decade"
15. The Old (Restaurant) Order Changeth
16. Too Rich and Too Thin?
Notes
Index