Bhardwaj / Sharma / Vyas | Postharvest Handling of Horticultural Crops | Buch | 978-1-032-19955-9 | sack.de

Buch, Englisch, 580 Seiten, Format (B × H): 174 mm x 246 mm, Gewicht: 1097 g

Bhardwaj / Sharma / Vyas

Postharvest Handling of Horticultural Crops


1. Auflage 2021
ISBN: 978-1-032-19955-9
Verlag: Taylor & Francis

Buch, Englisch, 580 Seiten, Format (B × H): 174 mm x 246 mm, Gewicht: 1097 g

ISBN: 978-1-032-19955-9
Verlag: Taylor & Francis


This book covers the importance of post-harvest technology in horticultural crops, fruit growth, development and post harvest physiology, fruit maturity indices, harvesting of fruits and vegetables, initial handling of fruits and vegetable after harvesting, precooling of horticulture produce, transportation, etc. It is a rich source of modern engineering technologies for income generating concept for agro based industries. The book is specially dedicated to the sub sector of the fruits and vegetables plants dealing with the fresh primary product from the product reception following the harvesting up-to the storage and before launches it to the market. This book will serves as a comprehensive guide for all the people who focuses on post harvest management skills.

Note: T&F does not sell or distribute the hardback in India, Pakistan, Nepal, Bhutan, Bangladesh and Sri Lanka.

Bhardwaj / Sharma / Vyas Postharvest Handling of Horticultural Crops jetzt bestellen!

Weitere Infos & Material


1. Importance of Horticultural Crop Production 2. Importance of Postharvest Technology in Horticultural Crops 3. Fruit Growth, Development and Postharvest Physiology 4. Fruit Maturity Indices 5. Harvesting of Fruits and Vegetables 6. Initial Handling of Fruits and Vegetables after Harvesting 7. Precooling of Horticulture Produce 8. Transportation and Marketing of Fruits, Vegetables and Flowers 9. Ethylene: Fruit Ripening Hormone and Fruit Ripening 10. Packaging of Horticulture Produce 11. Storage of Fruits and Vegetables 12. Postharvest Disease and Insect Management 13. Postharvest Care and Handling of Cut Flowers 14. Postharvest Handling of Spices


Raju L. Bhardwaj, College of Agriculture, Rajasthan, India

Yogesh Kumar Sharma, Rajasthan Agriculture Research Institute, Rajasthan, India

Latika Vyas, Maharana Partap University of Agriculture and Technology, Rajasthan, India



Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.