E-Book, Englisch, Band 321, 181 Seiten
Reihe: Monografías A
Spanish Culinary Texts and Culinary Nationalization in the Late Nineteenth and Early Twentieth Century
E-Book, Englisch, Band 321, 181 Seiten
Reihe: Monografías A
ISBN: 978-1-78204-131-3
Verlag: De Gruyter
Format: PDF
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Geisteswissenschaften Literaturwissenschaft Romanische Literaturen Portugiesische Literatur
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Weltgeschichte & Geschichte einzelner Länder und Gebietsräume Europäische Geschichte
- Geisteswissenschaften Literaturwissenschaft Romanische Literaturen Spanische Literatur
- Sozialwissenschaften Sport | Tourismus | Freizeit Kochen, Essen, Trinken
Weitere Infos & Material
Introduction
The Foodscape of Late-Nineteenth and Early-Twentieth-Century Spain: Multiple Cuisines and French Hegemony
The Emergence of Spanish Culinary Nationalism: Dr Thebussem & The King's Chef
Ángel Muro's Bestseller: Culinary Nationalization and Commercial Success
Emilia Pardo Bazán: the Nationalization and Modernization/Civilization of Spanish Cuisine
Post-Thebussem: Regional pluralism, and the re-vindication and nationalization of Spanish cuisine
Conclusion
Works Cited