Sustainable Valorization of Waste
Buch, Englisch, 227 Seiten, Format (B × H): 155 mm x 235 mm, Gewicht: 371 g
ISBN: 978-981-15-4575-7
Verlag: Springer Nature Singapore
Bioethanol from lignocellulosic material has emerged as an alternative to the traditional first-generation bioethanol. The book also discusses various pretreatment methods for effective separation of the various components of lignocellulosic feedstock as well as their advantages, and limitations. It describes the valorization of lignocellulosic waste through the production of bioethanol and emphasizes the significance of waste utilization in managing the production cost of the fuel. Finally, the utilization of genetically engineered plants and microorganisms to increase the conversion efficiency is reviewed.
Zielgruppe
Research
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Medizin | Veterinärmedizin Medizin | Public Health | Pharmazie | Zahnmedizin Medizin, Gesundheitswesen Medizintechnik, Biomedizintechnik, Medizinische Werkstoffe
- Naturwissenschaften Chemie Organische Chemie Biochemie
- Technische Wissenschaften Verfahrenstechnik | Chemieingenieurwesen | Biotechnologie Biotechnologie
- Technische Wissenschaften Sonstige Technologien | Angewandte Technik Medizintechnik, Biomedizintechnik
- Technische Wissenschaften Energietechnik | Elektrotechnik Alternative und erneuerbare Energien
- Wirtschaftswissenschaften Wirtschaftssektoren & Branchen Energie- & Versorgungswirtschaft Energiewirtschaft: Alternative & Erneuerbare Energien
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Biochemie (nichtmedizinisch)
Weitere Infos & Material
Chapter 1 Introduction to Lignocellulosic Ethanol.- Chapter 2. Cellulosic Ethanol Feedstock: Diversity & Potential.- Chapter 3. Pretreatment Technologies for Biomass Deconstruction.- Chapter 4. Saccharification Fermentation and Process Integration.- Chapter 5. Microbial and Plant Genetic Engineering for Efficient Conversions.- Chapter 6. Bioethanol: Product Separation Methods.- Chapter 7. Lignocellulosic Waste Valorization and Biorefinaries Concept.- Chapter 8. Fermentation Economics and Future Prospects.-