Rousseau | Basil of Caesarea (Paper) | Buch | 978-0-520-21381-4 | sack.de

Buch, Englisch, Band 20, 432 Seiten, Trade Paperback, Format (B × H): 156 mm x 234 mm, Gewicht: 658 g

Reihe: Transformation of the Classical Heritage

Rousseau

Basil of Caesarea (Paper)


1. Auflage 1998
ISBN: 978-0-520-21381-4
Verlag: University of California Press

Buch, Englisch, Band 20, 432 Seiten, Trade Paperback, Format (B × H): 156 mm x 234 mm, Gewicht: 658 g

Reihe: Transformation of the Classical Heritage

ISBN: 978-0-520-21381-4
Verlag: University of California Press


Basil of Caesarea is thought of most often as an opponent of heresy and a pioneer of monastic life in the eastern church. In this new biographical study, however, controversy is no longer seen as the central preoccupation of his life nor are his ascetic initiatives viewed as separable from his pastoral concern for all Christians. Basil's letters, sermons, and theological treatises, together with the testimonies of his relatives and friends, reveal a man beset by doubt. He demanded loyalty, but gave it also, and made it a central feature of his church. In Rousseau's portrait, Basil's understanding of human nature emerges as his major legacy.

Rousseau Basil of Caesarea (Paper) jetzt bestellen!

Autoren/Hrsg.


Weitere Infos & Material


Philip Rousseau is Associate Professor of History at the University of Auckland. He is the author of Pachomius: The Making of a Community in Fourth-Century Egypt (California, 1985).



Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.