Rastogi | Recent Developments in High Pressure Processing of Foods | E-Book | sack.de
E-Book

E-Book, Englisch, 117 Seiten, eBook

Reihe: SpringerBriefs in Food, Health, and Nutrition

Rastogi Recent Developments in High Pressure Processing of Foods


1. Auflage 2013
ISBN: 978-1-4614-7055-7
Verlag: Springer US
Format: PDF
Kopierschutz: 1 - PDF Watermark

E-Book, Englisch, 117 Seiten, eBook

Reihe: SpringerBriefs in Food, Health, and Nutrition

ISBN: 978-1-4614-7055-7
Verlag: Springer US
Format: PDF
Kopierschutz: 1 - PDF Watermark



Features a Foreword by Dr. Dietrich Knorr. Fruit processing and preservation technologies must ensure fresh-like characteristics in foods while providing an acceptable and convenient shelf life, as well as assuring safety and nutritional value. Processing technologies include a wide range of methodologies to inactivate microorganisms, improve quality and stability, and preserve and minimize changes of fresh-like characteristics in fruit. High pressure as a food preservation technique inactivates microorganisms at room temperature or lower; thus, sensory and nutritional characteristics can be maintained. In recent years, a significant increase in the number of scientific papers in literature demonstrating novel and diversified uses of high pressure processing indicates it to be highly emerging technology. The effect of high pressure technology on the quality and safety of foods will be discussed. Selected practical examples in fruits and vegetables, dairy and meat industries using high pressure will be presented and discussed. A brief account of the challenges in adopting this technology for industrial development will also be included.
Rastogi Recent Developments in High Pressure Processing of Foods jetzt bestellen!

Zielgruppe


Professional/practitioner

Weitere Infos & Material


Introduction.- High pressure processing of plant products.- High pressure processing of dairy products.- High pressure processing of animal products.- Conclusion.- References. Acknowledgments.



Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.