E-Book, Englisch, 200 Seiten
Probyn Eating the Ocean
1. Auflage 2016
ISBN: 978-0-8223-7379-7
Verlag: De Gruyter
Format: PDF
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)
E-Book, Englisch, 200 Seiten
ISBN: 978-0-8223-7379-7
Verlag: De Gruyter
Format: PDF
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)
Moving away from a simplified food politics that is largely land based, Elspeth Probyn looks at food politics from an ocean-centric perspective by tracing the global movement of several marine species to explore the complex and entangled relationship between humans and fish.
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Tierkunde / Zoologie Wirbeltiere (Vertebrata) Fische (Ichthyologie)
- Geowissenschaften Umweltwissenschaften Umweltwissenschaften
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Soziologie Allgemein Feminismus, Feministische Theorie
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Biowissenschaften Biowissenschaften, Biologie: Sachbuch, Naturführer
Weitere Infos & Material
Acknowledgments vii
Introduction. Relating Fish and Humans 1
1. An Oceanic Habitus 23
2. Following Oysters, Relating Taste 49
3. Swimming with Tuna 77
4. Mermaids, Fishwives, and Herring Quines: Gendering the More-than-Human 101
5. Little Fish: Eating with the Ocean 129
Conclusion. Reeling it In 159
Notes 165
References 169
Index 183