Buch, Englisch, 376 Seiten, Format (B × H): 209 mm x 296 mm, Gewicht: 1208 g
Buch, Englisch, 376 Seiten, Format (B × H): 209 mm x 296 mm, Gewicht: 1208 g
ISBN: 978-1-905319-43-5
Verlag: Wiley
Dieses neue Handbuch vermittelt Veterinären alles Wissenswerte rund um die Behandlung von Vögeln in Hinterhofhaltung. Immer mehr Menschen halten Geflügel und sehen die Tiere als Haustiere an. Wenn die Vögel erkranken, erwarten die Halter eine kompetente Betreuung durch Veterinäre, häufig verbunden mit der Vorstellung dass die Behandlung der von Hunden oder Katzen ebenbürtig ist. Dieses Handbuch befasst sich mit Hühnern, Truthähnen, Enten, Gänsen, Perlhühnern, Fasanen und Pfauen.
Autoren/Hrsg.
Weitere Infos & Material
Contributors
Foreword
Preface
Chapter 01 Origins and types of poultry
Chapter 02 Anatomy and physiology
Chapter 03 Behavour
Chapter 04 Husbandry
Chapter 05 Nutrition
Chapter 06 Handling, transportation and hospitalization
Chapter 07 Preventive healthcare
Chapter 08 Clinical examination and emergency treatment
Chapter 09 Clinical techniques
Chapter 10 Clinical pathology
Chapter Checklist for avian post-mortem samples
Standardized protocol for avial blood film evaluation
Chapter 11 Imaging techniques
Chapter 12 Endoscopy, biopsy and endosurgery
Chapter 13 Disorders of the integument
Chapter 14 Ophthalmological and otic disorders
Chapter 15 Respiratory disorders
Chapter 16 Gastrointestinal disorders
Chapter 17 Reproductive and laying disorders
Chapter 18 Neurological and musculoskeletal disorders
Chapter 19 Behavioural disorders
Chapter 20 Nutritional disorders
Chapter 21 Systemic, haematological and circulatory disorders
Chapter 22 Anaesthesia and analgesia
Chapter 23 Soft tissue surgery
Chapter 24 Orthopaedic surgery
Chapter 25 Post-mortem examination
Chapter 26 Legal issues
Appendix 1 Problem-based approaches
Appendix 2 Formulary
Appendix 3 Veterinary acupuncture points
Appendix 4 Breed guide
Index