Pagel | Information is Energy | Buch | 978-3-658-40861-9 | www2.sack.de

Buch, Englisch, 220 Seiten, Format (B × H): 168 mm x 240 mm, Gewicht: 410 g

Pagel

Information is Energy

Definition of a physically based concept of information
1. Auflage 2023
ISBN: 978-3-658-40861-9
Verlag: Springer

Definition of a physically based concept of information

Buch, Englisch, 220 Seiten, Format (B × H): 168 mm x 240 mm, Gewicht: 410 g

ISBN: 978-3-658-40861-9
Verlag: Springer


An objective, dynamic and physically justified concept of information is elaborated starting from Shannon's concept of entropy and applied to information technology, artificial intelligence (consciousness) and thermodynamics. The justification of an information conservation theorem acquires practical significance in information technology, especially as it moves into the quantum realm (photonics/quantum computing). The unconditional dynamics of information and its objectivity are critically examined and are the foundations of the considerations.

We live in the information age, but the concept of information is still not defined objectively and physically. This book defines a dynamic concept of information that results in a conservation of information principle. Just as the principle of conservation of energy is essential to understanding energy, the principle of conservation of information leads to a deeper understanding of information.

Information is strongly related to entropy, always in motion, cannot disappear, and is independent of subjects.

Pagel Information is Energy jetzt bestellen!

Zielgruppe


Graduate


Autoren/Hrsg.


Weitere Infos & Material


Introduction.- Information - physically and dynamically based.- Comparative View to the Concept of Information.- Entropy and Information.- Dynamic Concept of Information and Thermodynamics.- Irreversible Processes and Structure Formation.- Consciousness.- Astronomy and Cosmology.


Lienhard Pagel is professor emeritus of microsystems and device technology at the University of Rostock



Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.