Morton | Mary Shelley's Frankenstein | Buch | 978-0-415-22732-2 | sack.de

Buch, Englisch, 220 Seiten, Format (B × H): 140 mm x 216 mm, Gewicht: 283 g

Reihe: Routledge Guides to Literature

Morton

Mary Shelley's Frankenstein

A Routledge Study Guide and Sourcebook
Erscheinungsjahr 2002
ISBN: 978-0-415-22732-2
Verlag: Routledge

A Routledge Study Guide and Sourcebook

Buch, Englisch, 220 Seiten, Format (B × H): 140 mm x 216 mm, Gewicht: 283 g

Reihe: Routledge Guides to Literature

ISBN: 978-0-415-22732-2
Verlag: Routledge


Mary Shelley's Frankenstein is one of the most widely studied works of English literature, and Frankenstein's creature is a key figure in the popular imagination.
This sourcebook examines Mary Shelley's novel within its literary and cultural contexts, bringing together material on:

*the contexts from which Frankenstein emerged
*the novel's early reception
*adaptation and performance of the work (from theatre to pop music)
*recent criticism.
All documents are discussed and explained. The volume also includes offers carefully annotated key passages from the novel itself and concludes with a list of recommended editions and further reading, to allow readers to pursue their study in the areas that interest them most. This sourcebook provides an ideal orientation to the novel, its reception history and the critical material that surrounds it.

Morton Mary Shelley's Frankenstein jetzt bestellen!

Autoren/Hrsg.


Weitere Infos & Material


Contents. Acknowledgements. List of illustrations. General Introduction. Section 1. Contexts: 1. Contextual Overview, 2. Chronology of Mary Shelley, 3. Contemporary Documents Section 2. Interpretation: 4. Presumption, science and religion: early receptions of Frankenstein, 5. Why did you make me like this?! Performing Frankenstein, 7. Modern Criticism Section 3. Key Passages: 7. Key passages: extracts from the novel, 8. Recommended editions and further reading, 9. Directory of Proper Names, 10. Index.


Timothy Morton teaches English at the University of California, Davis, USA. His publications include The Poetics of Spice (2000), and Shelley and the Revolution in Taste (1994), and he is editor of Radical Food (2000).



Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.