Buch, Englisch, 362 Seiten, Format (B × H): 191 mm x 235 mm, Gewicht: 621 g
Reihe: Micro and Nano Technologies
Buch, Englisch, 362 Seiten, Format (B × H): 191 mm x 235 mm, Gewicht: 621 g
Reihe: Micro and Nano Technologies
ISBN: 978-0-12-814835-8
Verlag: ELSEVIER
The book is designed to increase awareness to key end-users and stakeholders, including food producers and processors, industry, representatives of society and consumers, and those looking to implement an accurate and effective risk analysis procedure that promotes the sustainable use of nanotechnology.
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Technische Wissenschaften Technik Allgemein Nanotechnologie
- Wirtschaftswissenschaften Betriebswirtschaft Management Risikomanagement
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften: Forschung und Information Risikobewertung, Risikotheorie
- Technische Wissenschaften Maschinenbau | Werkstoffkunde Technische Mechanik | Werkstoffkunde Materialwissenschaft: Biomaterialien, Nanomaterialien, Kohlenstoff
- Geowissenschaften Umweltwissenschaften Umweltüberwachung, Umweltanalytik, Umweltinformatik
- Geowissenschaften Umweltwissenschaften Umweltverschmutzung, Umweltkriminalität, Umweltrecht
Weitere Infos & Material
Part I: Synthesis and characterisation of ENMs 1. Procedures for synthesis of ENMs 2. Methods for characterisation, chemical and physical properties 3. Standardisation of testing
Part 2: ENMs in the environment 4. Natural environments 5. Agricultural environments 6. Food products, drugs, cosmetics
Part 3: ENMs in biology and medicine 7. Toxicology in model organisms, risk assessment 8. Methods for toxicological studies, in vivo, in vitro, genome wide 9. Strategies for drug delivery 10. ENMs in therapy
Part 4: Social and regulatory aspects of ENMs 11. Social and economic impacts 12. Consumer acceptance 13. Ethics and regulation