Linguistic Insights in Transcultural Tastes
Buch, Englisch, 211 Seiten, Format (B × H): 153 mm x 216 mm, Gewicht: 423 g
ISBN: 978-3-030-11152-6
Verlag: Springer International Publishing
Zielgruppe
Research
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Spezielle Soziologie Soziologie von Migranten und Minderheiten
- Geisteswissenschaften Philosophie Semiotik
- Geisteswissenschaften Sprachwissenschaft Übersetzungswissenschaft, Translatologie, Dolmetschen
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaft und Gesellschaft | Kulturwissenschaften Kulturwissenschaften
- Sozialwissenschaften Medien- und Kommunikationswissenschaften Kommunikationswissenschaften Interkulturelle Kommunikation & Interaktion
- Geisteswissenschaften Sprachwissenschaft Soziolinguistik
- Geisteswissenschaften Sprachwissenschaft Sprachwissenschaften Semiotik
Weitere Infos & Material
Chapter 1. Introduction; Giuseppe Balirano and Siria Guzzo.- Chapter 2. Italian Food Perception as a Marker of the Spread of Italian Identity in Germany; Amelia Bandini and Marcella Corduas.- Chapter 3. Food and Translation in ‘Montalbano’; Margherita Dore.- Chapter 4. Callaloo or Pelau? Food, Identity and Politics in Trinidad and Tobago; Eleonora Esposito.- Chapter 5. Diasporic Identities in Social Practices: Language & Food in the Loughborough Italian Community; Siria Guzzo and Anna Gallo.- Chapter 6. Stuff the Turkey! An investigation of food, language and performative identity construction in ‘Eat Pray Love’; Bronwen Hughes.- Chapter 7. Pancakes stuffed with sweet bean paste: Food-related lexical borrowings as indicators of the intensity of language contact in the Pacific; Kazuko Matsumoto and David Britain.- Chapter 8. Pizza chiena between two worlds; Suzanne Romaine.