Goebel | Eichendorff's Scholarly Reception: A Survey | Buch | 978-1-879751-35-4 | sack.de

Buch, Englisch, Band 9, 160 Seiten, Print PDF, Format (B × H): 157 mm x 234 mm, Gewicht: 408 g

Reihe: Literary Criticism in Perspect

Goebel

Eichendorff's Scholarly Reception: A Survey


Erscheinungsjahr 1994
ISBN: 978-1-879751-35-4
Verlag: Boydell & Brewer

Buch, Englisch, Band 9, 160 Seiten, Print PDF, Format (B × H): 157 mm x 234 mm, Gewicht: 408 g

Reihe: Literary Criticism in Perspect

ISBN: 978-1-879751-35-4
Verlag: Boydell & Brewer


A survey of criticism of the 19th-century German writer Joseph von Eichendorff (1788-1857)

Until the 1950s most critics tended to treat Eichendorff as a kind of light-hearted raconteur who spun tales of warmth and action having little aesthetic or philosophical depth. Critics who read his works more closely then began to view him as a thinker whose works concealed, behind seemingly simpler constructs, profound insights into the human condition. Marxist critics were especially drawn to Memoirs of a Good-for-Nothing, finding in that ostensibly frivolous novella a romantic critique of capitalism.
This work, the first thorough survey of Eichendorff criticism in any language, and written for the general reader of literature as well as the specialist, is a mustfor college and university libraries.

Goebel Eichendorff's Scholarly Reception: A Survey jetzt bestellen!

Autoren/Hrsg.




Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.