Fremond / Frémond | Ground Freezing | Buch | 978-90-5410-518-3 | sack.de

Buch, Englisch, 432 Seiten, Format (B × H): 174 mm x 246 mm, Gewicht: 907 g

Fremond / Frémond

Ground Freezing


1. Auflage 1994
ISBN: 978-90-5410-518-3
Verlag: CRC Press

Buch, Englisch, 432 Seiten, Format (B × H): 174 mm x 246 mm, Gewicht: 907 g

ISBN: 978-90-5410-518-3
Verlag: CRC Press


Artificial ground freezing has been used for over a century to form a temporary support and an impermeable barrier for underground openings and other excavations. Nowadays it can be an efficient barrier to prevent pollution spreading in permeable soils. Depending on circumstances chilled brine or liquid nitrogen is circulated through freeze tubes to form ice walls. This requires a good understanding of the thermal, mechanical and hydraulic properties of frozen and thawed soils. Topics: Heat and mass transfer; Mechanical properties; Engineering design; Case histories; Environmental soil freezing; etc.

Fremond / Frémond Ground Freezing jetzt bestellen!

Autoren/Hrsg.


Weitere Infos & Material


Preface 1 Heat and mass transfer 2 Mechanical properties 3 Engineering design 4 Case histories 5 Environmental soil freezing 6 Posters.


M. Frémond, Laboratoire des Materiaux et des Structures du Genie Civil, LCPC/CNRS, Champs sur Marne, France.



Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.