Du | Farmland, Farming and Food in the National Economy of China, 1947 - 2020 | Buch | 978-3-031-70026-2 | sack.de

Buch, Englisch, 143 Seiten, Format (B × H): 153 mm x 216 mm, Gewicht: 321 g

Reihe: Palgrave Studies in Economic History

Du

Farmland, Farming and Food in the National Economy of China, 1947 - 2020

A Framework for Understanding China's Agricultural Track Record and Food Security
2024
ISBN: 978-3-031-70026-2
Verlag: Springer Nature Switzerland

A Framework for Understanding China's Agricultural Track Record and Food Security

Buch, Englisch, 143 Seiten, Format (B × H): 153 mm x 216 mm, Gewicht: 321 g

Reihe: Palgrave Studies in Economic History

ISBN: 978-3-031-70026-2
Verlag: Springer Nature Switzerland


This book presents a concise yet detailed analysis of China’s agricultural economy and food security in historical perspective. The book begins with an overview of China’s socialist economic transition and Deng Xiaoping’s reforms, with an emphasis on agricultural economy and food production, before discussing China’s food industry and security in more recent years.

Combining accessible qualitative interpretations with a rich data set, the author analyses the transitions and evolving policies in China’s agricultural production and shows how these are essential for understanding contemporary food security challenges in the country. Covering topics including food imports and supply, dietary changes, international trade policies and other geopolitical factors impacting food security, the book presents new insights into the interplay between domestic and international systems. Bridging gaps between historical understanding and contemporary policy relevance, this book will be useful reading for researchers in varied disciplines including economic history, agricultural economics, China’s economy, and economic development.

Du Farmland, Farming and Food in the National Economy of China, 1947 - 2020 jetzt bestellen!

Zielgruppe


Research


Autoren/Hrsg.


Weitere Infos & Material


Chapter 1: Food Sector in Chinese Industrialisation under Mao Zedong.- Chapter 2: Food Sector in the Dual-Track System under Dengist Reform.- Chapter 3: Grain Ration Needs and Food Trade.- Chapter 4: Feed Grain and Import Dependence.- Chapter 5: Understanding China's Agriculture and Food Security.


Jane Du is a Research Associate at The China Institute, SOAS University of London. She holds a PhD in Economics from SOAS and previously published two books, and with Palgrave Macmillan.



Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.