The Social and Professional Lives of Bakers in the Western Roman Empire
Buch, Englisch, 216 Seiten, Format (B × H): 153 mm x 216 mm, Gewicht: 418 g
ISBN: 978-3-030-46603-9
Verlag: Springer International Publishing
Zielgruppe
Research
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Alte Geschichte & Archäologie Geschichte der klassischen Antike Römische Geschichte
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Geschichtliche Themen Wirtschaftsgeschichte
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Geschichtliche Themen Mentalitäts- und Sozialgeschichte
- Wirtschaftswissenschaften Wirtschaftswissenschaften Wirtschaftsgeschichte
- Sozialwissenschaften Ethnologie | Volkskunde Ethnologie Kultur- und Sozialethnologie: Allgemeines
Weitere Infos & Material
1. Introduction: Chaînes Opératoires and the Making of Roman Bread.- 2. Baking as Cultural Heritage: Regional Variation in the Roman Production of Bread.- 3. Modes of Production: Bakeries as Factories and Workshops.- 4 Experiencing the Bakery: Training, Status, Labor, and Exploitation.- 5. Voluntary Associations and Collectivity: A View from the East and the West.- 6. Crafting an Image.- 7. Conclusion: The Question of the Roman Middle Class.