Adamson | "So Noble a Design" | Buch | 978-90-04-53802-3 | sack.de

Buch, Englisch, Band 35, 648 Seiten, Format (B × H): 155 mm x 235 mm, Gewicht: 1223 g

Reihe: Scientific and Learned Cultures and Their Institutions

Adamson

"So Noble a Design"

The Foundation and Early History of Gresham College, London 1565-1710
Erscheinungsjahr 2023
ISBN: 978-90-04-53802-3
Verlag: Brill

The Foundation and Early History of Gresham College, London 1565-1710

Buch, Englisch, Band 35, 648 Seiten, Format (B × H): 155 mm x 235 mm, Gewicht: 1223 g

Reihe: Scientific and Learned Cultures and Their Institutions

ISBN: 978-90-04-53802-3
Verlag: Brill


In this erudite book, Ian Adamson provides a comprehensive history of Gresham College in the seventeenth century, particularly its contribution to the intellectual, educational, and administrative life of London and England. He analyses its relationship with the Tudor and Stuart courts, the Corporation of London, the universities, and the Royal Society, and assesses the quality and effectiveness of all the professors elected during this period. Finally, he explains the presence in the College of Ben Jonson and Sir Kenelm Digby, why it is likely that Shakespeare was often in attendance, and the enduring impact of John Ward’s collective biography of the professors.

Adamson "So Noble a Design" jetzt bestellen!

Autoren/Hrsg.


Weitere Infos & Material


Ian Richard Adamson, Ph.D. (1976, University of Cambridge)



Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.