Buch, Englisch, 277 Seiten, Paperback, Format (B × H): 152 mm x 229 mm, Gewicht: 399 g
Representing Mountain Food and People
Buch, Englisch, 277 Seiten, Paperback, Format (B × H): 152 mm x 229 mm, Gewicht: 399 g
ISBN: 978-0-8203-6339-4
Verlag: University of Georgia Press
Appalachia on the Table argues, in part, that since the conception of Appalachia as a distinctly different region from the rest of the South and the United States, the foods associated with the region and its people have often been used to socially categorize and stigmatize mountain people. Rather than investigate the actual foods consumed in Appalachia, Locklear instead focuses on the representations of foods consumed, implied moral judgments about those foods, and how those judgments shape reader perceptions of those depicted. The question at the core of Locklear’s analysis asks, How did the dominant culinary narrative of the region come into existence and what consequences has that narrative had for people in the mountains?
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Sozialwissenschaften Ethnologie | Volkskunde Volkskunde Minderheiten, Interkulturelle & Multikulturelle Fragen
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- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Weltgeschichte & Geschichte einzelner Länder und Gebietsräume Regional- & Stadtgeschichte
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Spezielle Soziologie Soziologie von Migranten und Minderheiten
- Geisteswissenschaften Literaturwissenschaft Literaturwissenschaft
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Spezielle Soziologie Sachkultur, Materielle Kultur
- Sozialwissenschaften Sport | Tourismus | Freizeit Kochen, Essen, Trinken