Linden | The Scientific Basis of Eating | Buch | 978-3-8055-6498-4 | sack.de

Buch, Englisch, Band 9, 244 Seiten, Gewicht: 660 g

Reihe: Frontiers of Oral Biology

Linden

The Scientific Basis of Eating

Taste, Smell, Mastication, Salivation and Swallowing and Their Dysfunctions.

Buch, Englisch, Band 9, 244 Seiten, Gewicht: 660 g

Reihe: Frontiers of Oral Biology

ISBN: 978-3-8055-6498-4
Verlag: S.Karger


Eating is defined as the act of taking food into the mouth, chewing and then swallowing it for nourishment. The purpose of this volume is to present a number of up-to-date scientific reviews on the mechanisms involved in the process of eating and to introduce the reader to some of the problems encountered when these complex processes malfunction. Topics include a discussion on the peripheral mechanisms of taste and smell, taste and olfactory processing in the brain and its relation to the control of eating, and a section on mastication with an account of the scientific basis of masticatory disorders. The control mechanisms involved in salivation and swallowing are also extensively reviewed. Because this book reviews the fundamental understanding of the physiological mechanisms involved in eating and includes an insight into the scientific basis of the malfunction of these mechanisms, it will be of equal value to both clinical and basic scientists. In particular, basic and clinical oral biologists and neurophysiologists, dental and medical researchers and postgraduate students will find it a valuable source of information.
Linden The Scientific Basis of Eating jetzt bestellen!
Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.