Lien | Becoming Salmon | E-Book | sack.de
E-Book

E-Book, Englisch, Band 55, 232 Seiten

Reihe: California Studies in Food and Culture

Lien Becoming Salmon

Aquaculture and the Domestication of a Fish
1. Auflage 2015
ISBN: 978-0-520-96183-8
Verlag: De Gruyter
Format: EPUB
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)

Aquaculture and the Domestication of a Fish

E-Book, Englisch, Band 55, 232 Seiten

Reihe: California Studies in Food and Culture

ISBN: 978-0-520-96183-8
Verlag: De Gruyter
Format: EPUB
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)



Becoming Salmon is the first ethnographic account of salmon aquaculture, the most recent turn in the human history of animal domestication. In this careful and nuanced study, Marianne Elisabeth Lien explores how the growth of marine domestication has blurred traditional distinctions between fish and animals, recasting farmed fish as sentient beings, capable of feeling pain and subject to animal-welfare legislation.

Drawing on fieldwork on and off salmon farms, Lien follows farmed Atlantic salmon through contemporary industrial husbandry, exposing how salmon are bred to be hungry, globally mobile, and "alien" in their watersheds of origin. Attentive to both the economic context of industrial food production and the materiality of human-animal relations, this book highlights the fragile and contingent relational practices that constitute salmon aquaculture and the multiple ways of "becoming salmon" that emerge as a result.

Lien Becoming Salmon jetzt bestellen!

Autoren/Hrsg.


Weitere Infos & Material


LienMarianne Elisabeth:
Marianne Elisabeth Lien is Professor of Social Anthropology at the University of Oslo, Norway.



Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.