Goodman | Transforming Agriculture and Foodways | E-Book | sack.de
E-Book

E-Book, Englisch, 164 Seiten, Format (B × H): 156 mm x 234 mm

Reihe: Food and Society

Goodman Transforming Agriculture and Foodways

The Digital-Molecular Convergence

E-Book, Englisch, 164 Seiten, Format (B × H): 156 mm x 234 mm

Reihe: Food and Society

ISBN: 978-1-5292-3147-2
Verlag: Bristol University Press
Format: EPUB
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)



A wave of innovation driven by the convergence of digital and molecular technologies is transforming food production and ways of eating in the US, Western Europe and Australasia. This book explores a range of contemporary agri-food issues, such as the digitalisation of farm production, aka Precision Agriculture, farmer independence, gene editing, alternative proteins and the rise of app-based home food deliveries.

This is the first book to provide a systemic analysis of technological innovation and its socio-economic consequences in modern food systems, including the ‘hollowing out’ of rural communities and pronounced industrial concentration. The food system is under growing public pressure to respond to global climate change, but this book finds little evidence of transition to sustainable low-carbon trajectories.
Goodman Transforming Agriculture and Foodways jetzt bestellen!

Autoren/Hrsg.


Weitere Infos & Material


1. Technological Convergence and Change in Modern Food Systems

2. Precision Agriculture: Big Data Analytics, Farm Support Platforms and Concentration in the AgTech Space

3. Precision Agriculture: Adoption, ‘Re-scripting’, Farmer Identity, Path Dependence and ‘Appropriationism 4.0’

4. Alternative Proteins: Bio-mimicry, Structuring the New Protein Industry. ‘Promissory Narratives’. and ‘Substitutionism 4.0’

5. The failed Promises of the Seed-Chemical Complex, CRISPR and Gene Editing, and Regulatory Capture

6. Between Physical Space and Digital Space: Changing Patterns of Food Provisioning, COVID-19 and Platform Capitalism

7. Conclusion and Postscript: Continuities in Change and Lost Opportunities


David Goodman is Professor Emeritus in the Department of Environmental Studies, University of California, Santa Cruz. He is co-editor of the Food and Society book series.


Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.