E-Book, Deutsch, Band 7, 330 Seiten, eBook
Fortschritte der Chemie organischer Naturstoffe/Progress in the Chemistry of Organic Natural Products/Progrès dans la Chimie des Substances Organiques Naturelles
1950
ISBN: 978-3-7091-7177-6
Verlag: Springer Wien
Format: PDF
Kopierschutz: 1 - PDF Watermark
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ISBN: 978-3-7091-7177-6
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Zielgruppe
Research
Autoren/Hrsg.
Weitere Infos & Material
— Contents. — Table des matières..- Über die Konstitution der Triterpene.- I. Einleitung.- II. Squalen-Gruppe.- III. Tetracyclische Triterpene.- IV. Pentacyclische Triterpene.- Konstitution, Konfiguration und Synthese digitaloider Aglykone und Glykoside..- I. Einleitung.- II. Aglykone und Glykoside bekannter Konstitution.- III. Glykoside und Aglykone unbekannter Konstitution.- IV. Übersichtstabellen.- Thyroxine and Related Compounds.- Penicillin and its Place in Science.- History of Penicillin and its Development.- Some Biochemical and Microbiological Aspects of Penicillin.- Production of Penicillin.- The Structure of the Penicillins.- Penicillin and Preparative Organic Chemistry.- The Synthesis of Penicillin.- Concluding Remarks.- References.- Sennosides A and B, the Active Principles of Senna..- I. Historical.- II. General Considerations.- III. Isolation of the Senna Glucosides.- IV. Determination of the Molecular Weights of the Senna Glucosides and their Aglucones.- V. Elucidation of the Structure of Sennosides A and B and their Partial Synthesis.- VI. Pharmacological Observations.- References.- Some Recent Developments in the Chemistry of Antibodies.- I. Concentration and Purification of Antibodies.- II. Characterization of the Antibody-Rich Protein Systems.- III. The Enzymatic Digestion of Serum Globulins and the Characterization of the Cleavage Products.- IV. Immunological Studies with the Several ?-Globulins.- References.- Namenverzeichnis. Index of Names. Index des Auteurs.- Sachverzeichnis. Index of Subjects. Index des Matières.