Finney | Contact and Evolution in the History of Krio | Buch | 978-3-11-078452-7 | sack.de

Buch, Englisch, Band 28, 250 Seiten, Format (B × H): 155 mm x 230 mm

Reihe: Language Contact and Bilingualism [LCB]

Finney

Contact and Evolution in the History of Krio

The Evolution of Linguistic Properties – Past and Present

Buch, Englisch, Band 28, 250 Seiten, Format (B × H): 155 mm x 230 mm

Reihe: Language Contact and Bilingualism [LCB]

ISBN: 978-3-11-078452-7
Verlag: De Gruyter


Creolists acknowledge the critical role of Krio in furthering understanding of the emergence and development of Atlantic creoles. This book examines the development and restructuring of Krio linguistic properties from diachronic and synchronic perspectives and explores historical, linguistic, social, and demographic contexts under which Krio emerged, expanded, and evolved. It appraises effects of language contact (historical and contemporary) on its phonological, lexical, lexico-semantic, morphophonological, and morphosyntactic properties. It is great resource for academic teaching and for scholars, researchers, and practitioners engaged in comparative work of pidgin and creole languages.
Finney Contact and Evolution in the History of Krio jetzt bestellen!

Zielgruppe


Researchers interested in Pidgins & Creoles, Sociolinguistics, La


Autoren/Hrsg.


Weitere Infos & Material


Malcolm Awadajin Finney, California State University Long Beach, California, USA.


Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.