Buch, Englisch, 292 Seiten, HC runder Rücken kaschiert, Format (B × H): 157 mm x 235 mm, Gewicht: 1330 g
Buch, Englisch, 292 Seiten, HC runder Rücken kaschiert, Format (B × H): 157 mm x 235 mm, Gewicht: 1330 g
ISBN: 978-0-306-47730-0
Verlag: Springer US
The contributors provide important new insights into the strategies of early statecraft and the role of pots as political tools by focusing on questions such as:
-What was the nature of the relationship between food, power, status, and identity in the context of early states?
-Was feasting a universally important element in the construction of state power?
-How do archaeologically discernible patterns of state feasting compare cross-culturally and through time?
Zielgruppe
Research
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Sozialwissenschaften Ethnologie | Volkskunde Ethnologie Kultur- und Sozialethnologie: Materielle Kultur, Wirtschaftsethnologie
- Sozialwissenschaften Ethnologie | Volkskunde Ethnologie Kultur- und Sozialethnologie: Politische Ethnologie, Recht, Organisation, Identität
- Sozialwissenschaften Ethnologie | Volkskunde Volkskunde Volkskunde: Sitten, Traditionen, Mythen, Legenden
- Geisteswissenschaften Kunst Kunstgeschichte Kunstgeschichte: Prähistorische Epoche
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Alte Geschichte & Archäologie Vor- und Frühgeschichte, prähistorische Archäologie
Weitere Infos & Material
The Development of Horticulture in the Eastern Woodlands of North America: Women’s Role.- The Commensal Politics of Early States and Empires.- Old World.- Feasts, Funerals, and Fast Food in Early Mesopotamian States.- Pharaohs, Feasts, and Foreigners.- Feasting the Ancestors in Early China.- New World.- To Dine Splendidly.- From Stew-Eaters to Maize-Drinkers.- Pots, Politics, and Power.- Feasting at Home.- Aztec Feasts Rituals and Markets.- Concluding Remarks.- Clearing the Table.- Epilogue.- Feasting and the Practice of Stately Manners.